FAQ

Hier vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over de aanschaf van een ledscherm. Staat uw vraag er niet tussen dan kunt u altijd contact opnemen met de dichtsbijzijnde QledX Authorized Dealer.

Algemene vragen

Kan ik content voor het scherm zelf maken of uitbesteden?

U heeft het al druk genoeg. Dat begrijpen wij. Er zijn voldoende gespecialiseerde bedrijven die voor een aantrekkelijke prijs goede content voor u kunnen maken voor op uw ledscherm.QledX heeft een goede relatie met partners in content en narrowcasting. Wij kunnen u hiermee helpen en adviseren. Zo kunt u zich bezighouden met de zaken die uw aandacht nodig hebben en kunt u tevens van de voordelen van een mooi groot formaat ledscherm genieten.

Is een ledscherm wel scherp genoeg?

Bij de aanschaf of de huur van een ledscherm moet u er rekening mee houden wat de minimale afstand is tussen het scherm en de kijker. Als de minimale kijkafstand bijvoorbeeld 3 meter is, ziet u de losse ledjes niet. Omdat de ledschermen van groot formaat zijn kunt u deze in HD en zelfs in 4K Full HD krijgen. De QledX PRO serie werkt met een hele kleine afstand tussen de ledjes, hierdoor krijgt u met een ledscherm een haarscherp beeld.

Moet ik speciale apparatuur hebben om een ledscherm te kunnen gebruiken?

Nee, een groot formaat ledscherm werkt net zo eenvoudig als het aansluiten van een computer beeldscherm of beamer. U kunt eenvoudig verschillende bronnen aansluiten zoals een computer of laptop, een dvd speler of een videomixer. U kunt gewoon gebruik maken van uw powerpoint of een youtube film of DVD afspelen.

Is de bediening of het gebruik van een ledscherm ingewikkeld?

Het gebruik van een ledscherm is net zo eenvoudig als het gebruik van een computer monitor. U kunt zelfs op afstand het beeld van het ledscherm instellen. Of u nu een video of een powerpoint presentatie af wil spelen. Het is eenvoudig te realiseren.

Financieel en Vergunning

Hoeveel stroom verbruikt een ledscherm

Ledtechnologie is een moderne techniek waarbij vrijwel alle stroom wordt omgezet in licht. Daarom kunnen de meeste ledschermen gewoon op een normaal stopcontact worden aangesloten. Daarnaast kunt u zelf de lichtintensiteit van het scherm instellen. ’s Nachts worden de schermen meestal ingesteld op slechts 15 procent van de lichtsterkte capaciteit. Een indoor scherm van bijvoorbeeld 4 vierkante meter kost per dag slechts 1,5 euro aan stroom.

Is een ledscherm interessant als je geen A1 lokatie hebt?

Een groot formaat ledscherm is van toegevoegde waarde voor elk bedrijf. Denkt u in eerste instantie aan uw potentiele klanten. Door een groot formaat ledscherm maakt u direct een professionele indruk. Hierdoor vergroot u als bedrijf uw betrouwbaarheid en uitstraling. U heeft immers al voordat de klant door de deur stapt een onuitwisbaar goede indruk gegeven.  Een klant zal sneller geneigd zijn zaken met u te doen.

Wat zijn de onderhoudskosten aan een ledscherm

Vanwege de hoge kwaliteit van de QledX ledschermen heeft u geen onderhoud aan een ledscherm. De leds in het scherm gaan 100.000 branduren mee. Dat is bij 8 uur gebruik op een dag een levensduur van meer dan 30 jaar! Op onze QledX PRO schermen geven wij u 7 jaar garantie. Daarmee kunt u zorgeloos gebruik maken van uw groot formaat ledscherm.

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een ledscherm?

Een vergunning voor een ledscherm is niet altijd nodig. Voor een evenement valt dit onder de evenementvergunning. Een mobiel ledscherm (op aanhanger of pickup truck) mag u drie dagen op één plek laten staan. Voor een ledscherm binnen en in de etalage is geen vergunning nodig.  Voor een permanent ledscherm buiten aan het pand of op eigen terrein is wel een vergunning nodig.
Een omgevingsvergunning kunt u aanvragen bij uw gemeente. Wij willen u hierbij helpen.

Kan ik een ledscherm ook leasen?

Zeker. Als u niet direct over voldoende liquiditeit beschikt of u wilt uw financiele reserve niet direct aanspreken, dan kunt u nu toch al direct over een ledscherm beschikken. Voor een klein bedrag per maand. QledX biedt Financial lease; 12  tot 60 maanden een klein bedrag . Het ledscherm is vanaf de eerste dag uw eigendom. QledX operational lease gaat een stapje verder: Deze mogelijkheid ontzorgt u volledig. Een relatief klein vast maandelijks bedrag voor gebruik, onderhoud, reparaties en service.
Na afloop van de levensduur wordt het scherm vervangen voor een nieuw ledscherm.

Hoe bepaalt u welk scherm voor u geschikt is?

Wat is de Locatie van het scherm?

De locatie van het scherm is van groot belang. U kunt kiezen uit een scherm voor binnen of voor buiten. Een buitenledscherm (ook wel outdoor genoemd) is vanzelfsprekend waterdicht.

Daarnaast is het mogelijk om een scherm te monteren op het dak, aan de muur of op een zuil of paal. Geef dus aan waar het scherm moet komen te staan of hangen. 

Wat is de Minimale kijkafstand van het ledscherm?

Vanaf hoe dichtbij moet het scherm goed te lezen zijn en scherp zijn? Een ledscherm werkt met een zogenaamde pixelpitch. Dit is de afstand tussen de losse pixels. Hoe kleiner deze afstand hoe scherper een ledscherm is op een bepaalde afstand. Als de dichtstbijzijnde kijker naar het scherm op 5 meter afstand staat, kunt u af met een grotere pixelafstand dan wanneer iemand op 2 meter afstand staat. Terwijl de scherpte voor beide kijkers hetzelfde is.

Wat is het Doel van het scherm?

Op basis van het antwoord op deze vraag kan worden bepaald aan welke eisen een scherm moet voldoen. Een ledscherm aan de snelweg voor langsrijdende automobilisten moet weer aan andere voorwaarden voldoen dan een scherm waar mensen vanaf twee meter afstand naar staan te kijken. 

Wat moet de Grootte van het ledscherm zijn?

Dit kan worden aangegeven in een lengte en een breedte. De grootte van het ledscherm hangt ook samen met wat u voor doel heeft met het scherm. Gaat het om tekst of gaat het om beeld? Bij tekst is het wellicht goed om rekening te houden vanaf welke afstand het leesbaar moet zijn. Hier dient de grootte van de tekst en dus ook de grootte van het ledscherm op aangepast te worden.

STAAT UW VRAAG ER NIET TUSSEN?

Stel hem aan Q. Wij beantwoorden uw vraag graag!
CONTACT